woensdag 14 juli 2010

Woensdag 14 Juli

Vandaag zijn we ´s morgens naar de dierentuin gegaan. Het is een groot park waar verscheidene dieren ook los rondlopen in hun natuurlijke omgeving. De wat gevaarlijkere dieren worden wel in een (vrij groot) hok gehouden. In het park was het net een regenwoud met heel veel schaduw, dus dat was wel lekker toen het tegen het middag uur was. De meest indrukwekkende dieren waren wel de jaguar, hét symbool van de maya's (samen met de slang en de arend) en de puma. Deze katachtigen zaten net lekker wat stukken kip te verorberen toen we langs liepen. De grappigste beestjes waren wel deze gekko's die helemaal gek gingen op elkaar (zie hiernaast).

Naast de dierentuin wilden we ook heel graag een boottochtje maken in de 'canyon'. Dit ravijn was tot aan de dam (ong. 20 km.) bereikbaar via het water. Deze stuwdam leverde 20% van de energie voor centraal Amerika. Na een kleine 20 min. te hebben verstierd aan het zoeken naar een engels gids bleek dat die niet beschikbaar was en er alleen spaanstalige mensen in het dorp wonen. Uiteindelijk moesten we het gezien hebben en zijn we toch maar ingestapt. We hebben écht onze ogen uit zitten kijken want zoiets kom je niet vaak tegen. Aan beide kanten liepen de rotswanden recht omhoog en haalden een hoogte van tussen de 50 en 100 meter (zie links). Ook kwamen we zeer mooie watervallen tegen (zie onderaan).

Uiteindelijk moesten we nog 60 km door de bergen rijden naar San Christobal. Wéér moesten we dus over een extreem bochtige weg met veel afdalen en klimmen. Halverwege begon het opeens keihard te storten en dat beperktte het zicht tot een schamele 10-30 meter. Nadat we nog wat meer klommen kwamen we boven de wolken uit en was het tot het einde droog. Nu zitten we lekker in ons hotel, maar onze kamer is erg karig. Het lijkt net een kelder maar ons is beloofd dat we morgen een andere kamer krijgen. Normaal zou het niet zo veel uitmaken maar in San Christobal slapen we 3 nachten dus we kunnen na 1800 km rijden in 7 dagen eindelijk eens een beetje uitrusten.
-Kevin Out-


Geen opmerkingen: